CINC CIMS PER A KEREWAN

Corrent pots fer possible la rehabilitació d’una escola a Kerewan, Gambia.

 

El 12 de gener de 2020 la Cinc Cims, cursa de muntanya de Corbera de Llobregat, farà una acció solidaria per a poder fer possible la rehabilitació de l’escola de Kerewan Samba Sira i fer arribar material escolar per seus nens i nenes . Els 1.000 corredors i corredores de la cursa portaran un “totxo” simbòlic i un llapis durant tota la cursa.

 

Gambia és un país africà totalment oblidat. Un país envoltat pel Senegal i conformat per les terres al voltant de la riba del riu Gambia. Un país immers en la pobresa absoluta, sense cap esperança de desenvolupament econòmic donat que és una terra sense recursos preuats per les economies occidentals. És un país amb nivells de natalitat i mortalitat infantil molt elevats, una esperança de vida curta al voltant dels 50 anys i una taxa d’escolaritat baixa. 

 

No obstant això, els Gambians i les Gambianes és poden definir com a persones somrients i agraïdes, anomenant la seva costa com la “costa dels somriures”.

 

La Cinc Cims vol convidar a tots els corredors i corredores per ajudar a la ONG BonDiaMon, una entitat sense ànim de lucre amb una llarga experiència en l’acció solidaria a Gambia, tant en el camp de la lluita contra la malària i la ajuda a l’escolarització, en la rehabilitació de l’escola de Kerewan Samba Sira.

 

Per a fer possible aquesta acció caldrà que els membres de BonDiaMon portin materials de construcció i material escolar des de la capital de Gambia, Banjul fins a Kerewan Samba Sira, un total de 285 quilòmetres.

Volem que simbòlicament, els corredors i corredores corrin la Cinc Cims de 27 quilòmetres o el Cim de 10 quilòmetres amb un totxo simbòlic i un llapis que aniran cap a Gambia. Per cada totxo que creui la arribada, la Cinc Cims donarà 1 euro per a la rehabilitació de l’escola i cada llapis que arribi anirà directe a Kerewan Samba Sira.

 

Per a fer la cursa més propera a Gambia, canviem el nom dels cinc cims pels pobles i poblats que cal recórrer des de Banjul a Kerewan Samba Sira. La cursa transcorrerà per Serekunda (Creu d’Aragall), Amdalai (Roca Foradada), Soma (Forrellac), Farafenni (Puig d’Agulles) i Brikama Ba (Puigmontmany). La arribada, com no, serà Kerewan Samba Sira.

 

Volem omplir l’arribada de la cursa de totxos i llapis de colors per als nens i nenes de Gambia.

 

Corrent podem fer possible aquest somni.

La Cinc Cims a les xarxes socials

Vols participar amb nosaltres?

Envia un correu a cursacinccims@gmail.com

 

O be fes servir el formulari de contacte.